Annons

Besöksnäringen får krisstöd

Växjö • Publicerad 30 april 2020
Genrebild.
Genrebild.Foto: Smålandsposten

Den rådande pandemin drabbar besöksnäringen hårt. Därför har den regionala utvecklingsnämnden beslutat att ge riktade pengar till att stödja Kronobergsföretag i kris. Syftet är att hjälpa företagen att arbeta långsiktigt och att locka svenska turister till länet.

– Vi har vanligtvis en stor andel turister från Tyskland, Holland, Danmark vilket såklart minskar nu. Statistik visar att det finns jättepotential i hemmasemester. Svenskar gör av med mer pengar utomlands än vad utländska gäster gör av med i Sverige, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Annons

Sammanlagt satsar Region Kronoberg 950 000 kronor. Almi Kronoberg AB får 450 000 kronor till att stödja minst 50 drabbade företag. Deras uppgift blir att bidra med utökad rådgivning, ekonomiska analyser, kompetens och nätverk till externa konsulter. Destination Småland får sammanlagt 500 000 kronor för att lyfta fram goda exempel och produkter för svenska turister.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons