Annons

Besöksrestriktionerna på särskilda boenden för äldre ändras

Växjö • Publicerad 5 mars 2021
.
.Foto: NILS JAKOBSSON

Växjö kommun lättar från och med den 8 mars på sina besöksrestriktioner på särskilda boenden för äldre. Anledningen är att samtliga omsorgstagare och personal nu är vaccinerade mot covid-19, samtidigt som samhällssmittan i länet för tillfället är relativt låg, skriver Växjö kommun i ett pressmeddelande.

– De senaste veckorna har vi nått en milstolpe när alla omsorgstagare på särskilt boende är fullt vaccinerade mot covid-19. Jag vet att många har längtat efter att få besöka sina nära och kära och det känns skönt att kunna ge ett sådant här besked, säger Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden.

Annons

Besökare ska vara fria från symptom, sprita sina händer vid ankomst till boendet och helst använda de säkra mötesplatserna som finns på alla särskilda boenden. Enligt kommunen är två till tre personer ett lämpligt antal besökare åt gången och besökare ska fortsatt hålla avstånd till omsorgstagaren med 1,5 meter.

– Nu finns det argument för att lätta upp rutiner för besök på våra äldreboenden, men alla måste hjälpas åt med fortsatt försiktighet. Med det här beslutet inför vi liknande åtgärder som i övriga kommuner i länet när det kommer till besök på särskilda boenden, säger Ewa Ekman, förvaltningschef för omsorgsförvaltningen.

Korttidsboendet Evelid i Växjö behåller sitt besöksförbud på grund av risken för smittspridning. Där finns också kommunens covidavdelning.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons