Annons

Besöksstopp på särskilda boenden för äldre i Växjö

Växjö • Publicerad 13 november 2020
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Växjö kommun inför ett tillfälligt lokalt besöksstopp på de särskilda boendena för att skydda de äldre och mest utsatta från en smittspridning av Covid-19.

– Vi måste skydda våra äldre och mest utsatta från smittspridning och det gör vi bäst genom att förhindra att coronaviruset kommer in på våra särskilda boenden. Vi vill inte riskera att hamna i samma situation som i våras då smittan redan kommit in på våra boenden när beslutet om besöksförbud äntligen kom. Det här är ett stort beslut som påverkar många människor men vi är överens om, både i politiken och i verksamheten, att det här är bästa sättet att skydda våra äldre, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Besöksstoppet är tillfälligt och gäller endast på de särskilda boendena för äldre i kommunen. Besöksstoppet gäller i tre veckor från måndag 16 november och införs i förebyggande syfte.

Besöksstopp kommer att vara regel men det finns undantag som kan motivera ett besök.

– Till exempel om en omsorgstagare har stark oro som inte kan lindras på annat sätt, att besökaren har antikroppar eller vid vård i livets slutskede. Alla undantag som inte gäller vård i livets slutskede hanteras av en referensgrupp som tar beslut i varje enskilt fall, säger Ewa Ekman, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons