Annons

Besparingar planeras i Växjö

Växjö • Publicerad 7 november 2019
Foto: Ebba Sund

De kommande åren väntas ekonomin i Växjö pastorat hamna på minus. För att undvika minusresultat framöver är besparingar att vänta.

– Vi ska ta fram en ny församlingsinstruktion som är vårt viktigaste styrdokument. Vi ska även göra lokalförsörjningsplaner och dessa ska tjäna som en långsiktig plan för Växjö pastorat. Det är ett stort jobb vi drar igång som ska pågå i församlingarna under hela 2020, säger Jörgen Waldén, kanslichef på Växjö pastorat, till Smålandsposten.

Annons

Prognosen för 2021 pekar på ett minus på knappt tre miljoner och året därpå drygt fem miljoner med oförändrad verksamhet. Växjö Pastorat har vakanser på sex till åtta tjänster bland präster, diakoner, församlingspedagoger och församlingsmusiker. Det gör att resultatprognosen för 2020 pekar mot ett litet plus.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons