Annons

Bestal äldre dam – åtalas för grov stöld

Publicerad 27 juli 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

I början av juli bestals en kvinna i 80-årsåldern på Storgatan i Växjö. Det var i samband med att några kvinnor försökte sälja en tidning till den äldre damen som en femhundralapp ska ha stulits från hennes plånbok. Nu åtalas en av kvinnorna, skriver Smålandsposten.

Hon erkänner att hon tog sedeln men att hon trodde att hon fick den för tidningen. När polisen grep i några personer i en bil på Vattentorget hittades femhundralappen gömd vid pedalerna.

Annons

Smålandsposten skriver att ett vittne i förhör har sagt att det ska ha varit sex kvinnor som omringade damen och hennes äldre väninna. De ska också ha bytt plats med varandra för att förvilla. Men trots vittnesuppgifterna går det inte att visa att de andra har varit delaktiga i gärningen och utredningen mot dem är nedlagd.

Den nu åtalade kvinnan erkänner att hon tog sedeln men att hon trodde att hon fick den för tidningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons