Annons

Betydligt färre körkort indragna i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 7 augusti 2022
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Under det första halvåret i år återkallade Transportstyrelsen 17 988 körkort runt om i Sverige, vilket är en minskning med 20 procent jämfört med samma period förra året.

– Minskningen beror i huvudsak på att polisen omhändertagit färre körkort än förra året. De senaste åren har de omhändertagna körkorten ökat, men nu har siffrorna vänt nedåt, säger sektionschef Maria Lundberg Ohlsson på Transportstyrelsen.

Annons

I Kronobergs län har antalet återkallelser under sexmånadersperioden minskat kraftigt, från 553 förra året till 391 i år. 220 av återkallelserna var i kategorin "en väsentlig överträdelse, vanligen fortkörning", som är den vanligaste återkallelsepunkten i hela Sverige.

I Kronoberg har återkallelser för flera mindre överträdelser, opålitlighet i nykterhetshänseende, allmän brottslighet och medicinska skäl ökat jämfört med motsvarande period förra året.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons