Annons

Bil kolliderade med 14-årig cyklist - man döms för olovlig körning

Växjö • Publicerad 12 april 2020
.
.Foto: MAXIM THORE

I juni förra året kolliderade en bil med en 14-årig pojke på cykel. Enligt pojken flög han närmare sju meter framåt och fick cykeln över sig. I samband med händelsen fördes han till sjukhus med ambulans.

Nu döms den 33-årige man som ska ha kört bilen för olovlig körning då han saknade körkort. Han stod också åtalad för smitning från trafikolycksplats. Men det åtalet frias han från.

Annons

Enligt mannen ville han inte berätta för polisen att det var han som körde då han saknade körkort. Istället bad han en vän ta på sig skulden för händelsen. Han ska dock ha berättat för pojken, pojkens mamma och en granne till dem att det var han som körde. Något tingsrätten bedömer som tillräckligt för att han inte ska dömas för smitningen. Tingsrätten skriver också i domen att mannen var kvar på olycksplatsen, återkom senare på kvällen och att han kontaktade pojkens mamma dagen efter händelsen. Han bedöms därmed ha upplyst den skadelidande om sin identitet.

I domen står det också att ord står mot ord då pojkens, pojkens mammas, och mannens berättelser inte helt överensstämmer med varandra. Pojken ska ha vittnat om att mannen stannade lite snabbt för att kolla till honom men att han sedan försvann i cirka tio minuter innan han kom tillbaka till olycksplatsen.

Påföljden blir 1 500 kronor i böter för den olovliga körningen.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons