Annons

Bilägare fick p-bot – rånade och hotade parkeringsvakt

Växjö • Publicerad 20 september 2021
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

En parkeringsvakt blev under söndagseftermiddagen utsatt för våld och hot när han utfärdade en parkeringsbot till en felparkerad bil i närheten av Stadsbiblioteket i Växjö, skriver Smålandsposten.

När bilägaren, en man i 25-årsåldern, upptäckte boten ska han ha knuffat omkull parkeringsvakten, hotat honom och stulit hans handdator. Den rånade parkeringsvakten ska inte ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

Handdatorn var utrustad med en gps-sändare och polisen kunde med hjälp av det se att bilägaren var hemma. I samband med en husrannsakan hittades handdatorn, skriver Smålandsposten.

Mannen i 25-årsåldern misstänks för rån i motvärnsfallet, våld- och hot mot tjänsteman samt narkotikabrott för eget bruk. Han ska även betala parkeringsboten på 400 kronor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons