Annons

Bilbesiktningsbolaget stoppas – tvingas stänga alla stationer

Växjö • Publicerad 2 december 2021
.
.Foto: MAXIM THORÉ

Myndigheten Swedac, Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll, beslutade under onsdagen att dra in bilbesiktningsföretaget Dekras tillstånd. Det innebär att Dekra tvingas stänga sina 78 besiktningsstationer i Sverige.

Stängningen beror bland annat på brister med styrning av verksamheten, arbetsmiljö och förmågan att utföra kontroller inom företaget, som upptäckts i samband med kontroller.

Annons

Dekra har bland annat en station i Växjö. Det är det största besiktningsföretaget i Tyskland och det tredje största i världen.

Dekra meddelar på sin hemsida att de kommer att överklaga Swedacs beslut att återkalla ackrediteringen eftersom de anser att beslutet är felaktigt. Bolaget uppger att de har åtgärdat samtliga anmärkningar och vidtagit kraftfulla åtgärder för att förhindra att liknande situationer uppkommer på nytt.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

.
.Foto: MAXIM THORÉ
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons