Annons

Bilist hade 2,37 promille – blir av med sin bil

Växjö • Publicerad 15 maj 2021
.
.Foto: Mattias Mattisson

I december förra året fångades en 42-årig bilförare av en fartkamera på riksväg 25 strax öster om Växjö. Han körde 31 kilometer i timmen för fort.

Strax efter körde han in i mitträcket. När bärgaren kom till platsen luktade mannen sprit och polis tillkallades. Mannen hade 2,37 promille alkohol i blodet och har nu dömts till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för bland annat grovt rattfylleri, rattfylleri av normalgraden och grov olovlig körning.

Mannen har hävdat att han blev så stressad när han upptäckte att fartkameran fångade honom på bild att han krockade med mitträcket. I ren panik ska han då ha börjat dricka alkohol.

Domstolen hävdar dock att mannen var kraftigt alkoholpåverkad redan innan olyckan. Mannens bil, värd ungefär 35 000 kronor, förverkas.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons