Annons

Bilist körde på barnvagn i Växjö - döms

Växjö • Publicerad 21 mars 2020

I juli förra året larmades polis och ambulans till en trafikolycka i korsningen mellan Ryttartorpet och Araby Sjöväg i Växjö. Nu döms en 62-årig man för vårdslöshet i trafik efter att ha genat i en vänstersväng och kört på en barnvagn.

I rätten förhördes bland andra föraren och föräldern till barnet som låg i barnvagnen. Föraren menar att han inte körde på barnvagnen och att vagnen hade åkt omkull för att föräldern måste ha blivit rädd och vält den. Han menar också att han inte hade några skador på bilen.

I domen framgår det dock att tingsrätten litar på de bilder som polisen tog i samband med händelsen och att det syns att bilen hade skador på vänster sida av kofångaren. De litar också på förälderns och ett vittnes uppgifter och dömer 62-åringen. Påföljden blir 16 000 kronor i böter.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons