Annons

Bilist vinglade in på Systembolaget – hade 2,76 promille

Växjö • Publicerad 10 februari 2021
.
.Foto: Mattias Mattisson

Den 28 maj förra året stoppades en bilförare vid Systembolaget på Norremark i Växjö. Föraren, en man född 1960, var kraftigt berusad av alkohol och hade en promillehalt på 2,76 promille. Nu har han dömts till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

60-åringen har varken kunnat erkänna eller förneka gärningen eftersom han på grund av berusning har dåligt minne av händelsen. Man har i förhör uppgett att han blev nekad att handla på Systembolaget och att han satte sig vid en byggnad tills polisen kom. Han hade druckit både öl och sprit under dagen men vet inte hur han kom till butiken. Hans bil stod dock parkerad utanför Systembolaget.

Annons

En annan bilförare har i förhör uppgett att mannen innan dess körde sakta och vingligt men höll sig på sin vägbana. Hon följde efter honom och såg hur mannen valde att inte stanna vid ett övergångsställe där det var mycket folk som stod och väntade och hur mannen efter att ha parkerat bilen gick in på Systembolaget.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons