Annons

Bilister hittade pojke vid vägkant – pappa åtalas för misshandel och hot

Växjö • Publicerad 14 juni 2021
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

I maj i år upptäckte två bilister en pojke i tioårsåldern som satt vid vägkanten nära Sandsbrorondellen i Växjö. Pojken grät och frös.

Pojken har uppgett för polisen att han hade blivit utslängd från familjens bostad på Dalboområdet tidigare samma dag och att hans pappa slagit honom på kroppen med ett skohorn och tagit ett struptag om hans hals.

Annons

Pojken har också uppgett att pappan ska ha sagt att han skulle skära av honom ena handen om han fortsatte att spela spel på sin iPad.

Pappan, som nu har åtalats för misshandel och olaga hot, erkände först att han slagit sin son med skohornet. Senare har han nekat till att han gjort något brottsligt mot sin son. Pappan hävdar att pojken rymt hemifrån.

Enligt åtalet ska pappan ha slagit sin son med ett skohorn flera gånger på kroppen, tagit struptag samt sparkat honom i magen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons