GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Biogasmack byggs i Ljungby istället för Växjö

     Växjö • Publicerad 11 september 2021
     Stefan Hermansson, vd för biogasföretaget Växjö Motor Companys.
     Stefan Hermansson, vd för biogasföretaget Växjö Motor Companys.
     Foto: Josefine Stenersen Nilsson

     I december 2020 fick biogasföretaget Växjö Motor Company statligt stöd av Naturvårdsverket för att bygga tre biogastankställen för tyngre fordon i Kronobergs län. Tanken var att en av stationerna skulle byggas på Norremark i Växjö. Men nu har planerna ändrats och istället hamnar macken i Ljungby, rapporterar Smålandsposten.

     Anledningen är att förutsättningarna för ett stabilt kundunderlag bedöms vara bättre i Ljungby än i Växjö.

     – Vi ser att det förväntade underlaget är bättre i Ljungby än vad det är på Norremark för den här typen av fordon, säger Växjö Motor Companys vd Stefan Hermansson till Smålandsposten.

     Naturvårdsverket har i dagarna gått med på att låta det statliga stödet på cirka åtta miljoner följa med till Ljungby. Mackens placering i Ljungby är fortfarande okänd.

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.