Annons

Biskopen: Kyrkor särbehandlas när samhället öppnar

Växjö • Publicerad 24 mars 2021
.Foto: LENA GUNNARSSON

Biskop Fredrik Modéus i Växjö är kritisk till Folkhälsomyndighetens förslag till ändrade coronarestriktioner. Han skriver på DN Debatt att kyrkor, synagogor och moskéer särbehandlas när samhället långsamt öppnas igen och det är märkligt att handel och kulturupplevelser prioriteras före människans andliga livsnödvändigheter.

"I sitt remissvar till regeringen den 26 februari beskriver Folkhälsomyndigheten sammankomster där deltagarna sitter ned som sammankomster med en mindre risk för smittspridning i jämförelse med sammankomster där deltagarna står upp eller är i rörelse. Ändå väljer myndigheten att föreslå större lättnader för museer, där människor rör sig runt i rummet, än för allmänna sammankomster där människor sitter på sin plats, till exempel i en stor kyrka. Varför är det så? Varför är det farligare att fira gudstjänst än att besöka ett museum”, skriver biskopen i debattartikeln med rubriken ”Kyrkor kan inte anses vara farligare än museer” på DN Debatt.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons