Annons

Bitte får kollegorna att glänsa

Varje arbetsplats behöver en. Inte alla har en. Spindeln i nätet som ser till att allt flyter. Fixaren som får sina kollegor att glänsa. På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är den rollen vikt för Bitte Göthberg.
Den här texten är producerad av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Den är inte skriven av VXO News journalister. • Publicerad 9 oktober 2018
Foto: Magnus Olsson
Foto: Magnus Olsson

Hon tar emot nya kunder, sköter kontakter med bankerna, förbereder och genomför visningar. Hon ser till att både säljare och köpare får svar på sina funderingar och att inget faller mellan stolarna. Uppgifterna är många, men kort sagt – Bitte har koll på läget.

Hur ser du själv på din roll som mäklarassistent?

Annons

– Jag gillar att få människor omkring mig att må bra. Jag är sådan som person helt enkelt, så det här jobbet passar mig perfekt. Jag ska finnas där och stötta mina mäklare genom hela processen i stort och smått, säger Bitte.

Hon jobbar mest från kontoret i Alvesta där hon bor och är ett känt ansikte för många. Innan hon började på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling för snart sex år sedan jobbade hon bland annat i 18 år på Posten.

– Man kan väl säga att jag tog lång tid på mig att hitta hem i mitt yrkesliv. För det känner jag verkligen att jag har gjort nu. Vi är ett fantastiskt gäng som har förmånen att utvecklas tillsammans varje dag.

Vad är det viktigaste du bidrar med i jobbvardagen?

– Det ska du egentligen fråga mina kollegor om. Men en viktig egenskap som jag har stor nytta av är förmågan att känna av kunderna. Olika människor har olika behov och något som kan vara en oviktig detalj för en person kan ha stor betydelse för någon annan. Mycket i mitt jobb handlar om att skapa förtroende och bygga relationer.

Hur gör du det då?

– Jag lyssnar och pratar med folk, ofta är det inte svårare än så. Vid en visning till exempel så kan en enkel fråga som “Är ni härifrån?” vara en utmärkt start. Är svaret ja har vi något gemensamt. Är svaret nej har jag en massa bra kunskap att dela med mig av.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons