unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Blågröna: Flerårig satsning för ett växande näringsliv

Foto: Alexander Hall

Blågröna Växjö föreslår tre nya åtgärder för ett bättre näringslivsklimat i Växjö och öka förtroendet för kommunens service och bemötande i myndighetsutövningen.

– Service och bemötande är A och O både när har kontakt med våra medborgare och företag. Vi behöver kontinuerligt påminnas om vilka vi är till för och på vilket sätt vi framför våra beslut, svarar på frågor eller utför vårt arbete i kommunen både som tjänstepersoner och politiker, därför föreslår vi både ett introduktionsprogram för nyanställda samt en löpande kompetensutveckling i service och bemötande för berörda personer, säger Anna Tenje (M) i ett pressmeddelande.

De vill ge kommunchef Monica Skagne att införa ett nytt introduktionsprogram för nyanställda, införa årlig dialogträff mellan förvaltningar med myndighetsservice och företagare för att skapa tydlighet och förståelse genom kommunikation samt arbeta i team där erfarna medarbetare får möjlighet att ha en dialog kring ett ärendes komplexitet och lagstiftningens syfte på ett enkelt sätt, ett utmärkt lärande från medarbetare till medarbetare.

– Kommunens kommunikation och dialog med våra små och medelstora företagare är ett av förbättringsområdena där vi ser stor potential. Vi tycker det är olyckligt att vi inte lyckas bättre och vill betona att alla företag oavsett storlek är enormt viktiga för Växjö kommuns fortsatta tillväxt. Vår förhoppning är att de nya dialogträffarna ska öka tillgängligheten och kommunikationen mellan företagare, kommunen och politikerna, säger Andreas Olsson (C), gruppledare för Centerpartiet.