Annons

Blågröna kan fortsätta styra i Växjö

Växjö • Publicerad 10 september 2018
Foto: David Färdigh

Kommunvalet i Växjö bjöd inte på några stora förändringar i mandatfördelningen. Efter en stark spurt i rösträkningen på valnatten är Socialdemokraterna fortfarande största parti, men det blågröna styret under de senaste fyra åren har fortsatt majoritet.

– Jag är väldigt glad över blågrönas gemensamma framgångar och har hela tiden sökt stöd för att vi ska kunna fortsätta arbeta tillsammans. För mig gäller verkligen laget framför jaget och det gäller även mina vänner i blågröna. Vi får nu slå oss ned och diskutera hur vi vill göra framöver. Jag har respekt för att vi har olika partikulturer i våra partier och demokratin måste ha sin gång även i partiinterna sammanhang, säger kommunalrådet Anna Tenje (M) till VXOnews.

Annons

Enligt partikollegan Oliver Rosengren kommer de blågröna att träffas under måndagsförmiddagen. Liberalerna och Kristdemokraterna ökade preliminärt från två till tre mandat. Miljöpartiet, Centerpartiet och Moderaterna tappade ett mandat var. Blågröna samlar därmed 32 av kommunens 61 mandat.

– Jag är stolt och glad över att hårt arbete lönar sig och vi har fått ett fortsatt fint förtroende av växjöborna. Vi är den kommun bland större städer där Moderaterna går bäst, säger Anna Tenje om det egna partiets resultat i Växjö.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons