Annons

Blågröna Växjö kan splittras

Växjö • Publicerad 8 februari 2021
.
.Foto: Urban Nilsson

Moderaterna och Kristdemokraterna på riksplanet har öppnat upp allt mer för någon form av samarbete med Sverigedemokraterna efter valet 2020. Det skulle innebära slutet av det Blågröna samarbetet i Växjö.

– Det här kommer tydliggöras i valet 2022. Håller Moderaterna kvar i det här tramset att bjuda in SD så kommer vi inte kunna samarbeta, säger Magnus P Wåhlin, miljöpartiets gruppledare i Växjö, till Smålandsposten.

Annons

Miljöpartiet har dock inga planer på att hoppa av samarbetet nu innan valet. Paritet menar att det blågröna samarbetet i Växjö för deras del grundar sig i att hålla Sverigedemokraterna borta från inflytande i Växjö. Ett avbrutet samarbete skulle kunna öppna upp för att SD får mer inflytande.

– Även om det är så så måste vi ta tydlig ställning och hålla oss till vår ideologi. Vi har varit tydliga med att vi inte kan samarbeta med ett parti som samarbetar med SD, i sådana fall får vi sätta oss i opposition, säger Magnus P Wåhlin till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons