Annons

Blågröna Växjö kan splittras

Växjö • Publicerad 12 september 2018
Representanter från partierna i Blågröna Växjö
Representanter från partierna i Blågröna VäxjöFoto: Urban Nilsson

De preliminära valresultatet visar att Miljöpartiet hade ett tungt val. Så väl till riksdagen som till Kronobergs regionfullmäktige och Växjös kommunfullmäktige backade partiet.

I Växjö har Miljöpartiet under den gångna mandatperioden styrt tillsammans med de fyra allianspartierna. De fem har utgjort Blågröna Växjö, som trots att de ser ut att få majoritet i fullmäktige nu riskerar att splittras. Enligt ett pressmeddelande från Miljöpartiet kan samarbetet komma att brytas om något av partierna söker stöd hos SD.

Annons

”Vi är stolta över vad MP fått igenom i regeringsställning men ser alltså nu att flera reformer kan vara i fara. Inte minst bävar vi inför möjligheten att SD kan få ett reellt inflytande över svensk politik. MP är en röst för medmänsklighet, mot rasism och främlingsfientlighet och risken finns att flera partier i riksdagen nu söker stöd hos SD. Det vore olyckligt. På lokalt plan i Växjö kommun kommer MP Växjö att ha mycket svårt att samarbeta med partier som på riksplanet stödjer sig på SD, om det ens är möjligt”, skriver partiet i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons