Annons

Blågröna Växjö köper in snabbtester för covid-19

Växjö • Publicerad 17 december 2020
Foto: Andreas Blomlöf

Blågröna Växjö vill köpa in snabbtester för covid-19 till Växjö kommun. Förhoppningen är att Växjö kommun med snabbtester kan byta till en effektivare strategi för att stoppa spridningen av covid-19.

"Med en frekvent screening av personal inom äldreomsorgen, både på våra särskilda boenden och inom hemtjänsten, kan vi på ett bättre sätt skydda våra äldre och vår personal. Snabbtester skulle också vara lämpliga där man misstänker utbrott exempelvis på en skola eller ett LSS boende och snabbt sätta stopp för spridning”, skriver Moderaterna i Växjö kommun på Facebook.

Annons

Blågröna Växjös tanke är att de ska köpa in ett lämpligt antal till kommunens beredskapslager så att det finns att tillgå när Växjö behöver dem.

"Snabbtester kommer ge oss fler verktyg för att jobba mer proaktivt för att minska och förhindra smittspridningen. Vi tror dessutom att dessa tester kan ge oss värdefull information och fungera på samma effektiva sätt som andra snabbtester för andra sjukdomar redan gör”, skriver Moderaterna i Växjö kommun på Facebook.

Under torsdagsmorgonen kom också beskedet att majoriteten gett kommunchefen Monica Skagne uppdraget att köpa snabbtesterna.

– Smittspridningen är alldeles för hög i Sverige och i Växjö och vi anser att vi måste göra allt vad vi kan för att bryta trenden. Här blir snabbtester ännu ett verktyg som måste börja användas. Med en frekvent screening av personal inom äldreomsorgen, både på våra särskilda boenden och inom hemtjänsten, kan vi på ett bättre sätt skydda våra äldre och vår personal, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons