GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Blågröna Växjö vill satsa på ökad personalkontinuitet inom omsorgen

     Växjö • Publicerad 7 april 2021
     Foto: Alexander Hall

     Blågröna Växjö vill öka personalkontinuiteten inom omsorgen i kommunen. Enligt ett pressmeddelande vill de ge omsorgsnämnden i uppdrag att starta upp ett nytt, treårigt utvecklingsprojekt för att varaktigt nå en kraftigt förbättrad kontinuitet.

     – Under 2021 kommer ett extra statligt anslag riktat mot välfärden. Med stöd av det vill vi för öka kontinuiteten, stärka möjligheterna för en god och nära omsorg och lägga grunden för hur Växjö kommun ska kunna erbjuda en god omsorg när behovet framgent kommer öka. Växjös medborgare förtjänar en god, nära och trygg omsorg att lita på, säger Anna Zelvin (KD), vice ordförande omsorgsnämnden.

     Enligt pressmeddelandet kommer de riktade ekonomiska resurserna att tilldelas de hemtjänstgrupper som uppvisar positivt förändringsarbete. Ytterligare tillskott kommer att tilldelas de enheter som lyckas minska antalet hemtjänstpersonal till maximalt elva personer under en återkommande tvåveckorsperiod och därefter lyckas bibehålla en god personalkontinuitet per omsorgstagare.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.