Annons

Blågröna vill få bort Araby från polisens lista

Växjö • Publicerad 23 april 2020
Foto: Smålandsposten

Blågröna Växjö vill att Araby ska bort från regeringens och polisens listor över utsatta områden. Nu vill partierna starta ett operativt områdesbaserat utvecklingsarbete på Araby med syfte att förbättra de parametrar som regeringen och polisen använder för att avgöra om ett bostadsområde är utsatt. Tanken är också att arbetet, som kallas för ”Hållbara Araby 2030”, ska skapa modeller och arbetssätt som kan användas i andra delar i kommunen.

Blågröna Växjö vill att kommunstyrelsen ger kommunchefen i uppdrag att inventera Växjö kommuns och andra intressenters insatser på Araby, samla in kunskaper från andra kommuners arbete med utsatta områden och göra en kortfattad omvärldsanalys av relevant forskning kring arbete i utsatta områden i en svensk kontext i samverkan med Linnéuniversitetet.

– Nu tar vi i blågröna Växjö en ny ansats för att möta det sociala utanförskap som vi ser finns i Växjö kommun. Inledningsvis handlar detta om att inventera och skapa oss en bild av nuläget för att veta på vilket sätt vi ska gå vidare, säger Magnus P. Wåhlin (MP), ordförande hållbarhetsutskottet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons