Annons

Blågröna vill öka krisberedskapen

Växjö • Publicerad 2 augusti 2018
Genrebild på översvämning i Växjö.
Genrebild på översvämning i Växjö.Foto: Filip Sjöfors

Blågröna Växjö vill stärka den lokala krisberedskapen och göra den mer handlingskraftig när krisen infinner sig. Nu har man lämnat in en skrivelse om att initiera ett nytt utvecklingsarbete. Blågröna vill att alla aktörer agerar kraftfullt och samspelt vid kriser.

– Därför vill vi ge kommunchefen i uppdrag att genomföra inventering av befintliga resurser att tillgå i händelse av kris. Men även stärka samarbetet med berörda myndigheter, civilsamhälle och aktörer, samt arbeta fram överenskommelse om ett tydligt handlingsförfarande och ansvarsfördelning, så att Växjöborna kan känna sig trygga med att rätt insats kommer i rätt tid, säger Anna Tenje (M), Per Schöldberg (C), Cheryl Jones Fur (MP), Nils Fransson (L) och Jon Malmqvist (KD).

I skrivelsen påpekar man även att man vill förenkla och underlätta för ideella krafter och för de som vill arbeta som deltidsbrandmän. Dessutom bör kommunen ta fram handlingsplaner för att möta värmeböljor och extrema nederbördsmängder.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons