unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Blågröna vill utreda vad som händer med centrum när lasarettet flyttar

Foto: Thea Karlsson

Blågröna Växjö vill ge kommunchefen i uppdrag att tillsätta en utredning för att tillsammans med Region Kronoberg utreda vilka möjligheterna och effekterna blir för Växjö centrum om planerna kring ett nytt akutsjukhus i Räppe förverkligas.

– Utredningen behöver göras i nära samverkan med näringsidkare, fastighetsägare och företrädare för de andra verksamheter som finns i centrala Växjö. En positiv utveckling för centrum kräver att vi alla samverkar och att alla har som har intressen i Växjö centrum ges möjlighet att påverka i ett så tidigt skede som möjligt, säger Anna Tenje (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Enligt Gunnar Nordmark, gruppledare för Liberalerna, kommer ungefär 6 500 människor dagligen att sluta röra sig kring sjukhusområdet om det nya sjukhuset byggs.