Annons

Blev nersparkad av unga män vid bråk i Växjö centrum

En man i 60-årsåldern misshandlades i centrala Växjö sent på tisdagskvällen.
Växjö • Publicerad 15 november 2023 • Uppdaterad 15 november 2023
Arkivbildsmontage.
Arkivbildsmontage.Foto: Per-Johan Thörn Wistrand

Det var strax före midnatt mot onsdagen som polisen larmades om en misshandel på Kungsgatan. En grupp kollegor på ett företag som var ute tillsammans hamnade i en diskussion med två unga män som anklagades för att ha tagit blommor.

De unga, som uppges vara i 20-årsåldern, ska då ha gett sig på en av personerna från företaget när gruppen hade vänt sig om på gatan.

Annons

– Och slagit eller sparkat personen till marken. Han uppsökte sjukvård, men var vaken och talbar, säger Viktor Jensen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Målsägaren är en man i 60-årsåldern.

Gärningspersonerna stack från platsen och är tidigt på onsdagsmorgonen fortfarande okända. De ska ha haft på sig uppdragna dunjackor.

Polisen tar gärna emot tips från personer som kan ha sett händelsen vid midnatt.

– Det är vaga signalementsuppgifter på de här två personerna som hade lämnat platsen när polisen kom fram. Vi behöver fler uppgifter för att kunna komma vidare i utredningen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons