Annons

Bo Frank i ministermöte

Publicerad 22 november 2016
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN/MONTAGE
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN/MONTAGE

Kommunstyrelsens ordförande Bo Frank (M) har under en längre tid försökt få till ett möte med inrikesminister Anders Ygeman (S). Han vill diskutera polissituationen i Växjö, där det är färre poliser men fler ärenden.

Nu har Bo Frank fått till ett möte och kommer imorgon, onsdags, tillsammans med chefen för förvaltningen arbete och välfärd Per Sandberg träffa Anders Ygeman på Rosenbad i Stockholm. Under mötet kommer de beskriva läget med kriminalitet, trygghet och utanförskap i Växjö kommun.

– Vi ser med oro hur polisen drar ner på resurser och att många invånare i vår kommun idag känner minskat förtroende för rättsväsendet. Detta måste regeringen ta ansvar. Vi vill på detta möte ge vår bild och peka på riskerna med den trend vi ser inom polisen idag, säger Bo Frank (M), i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons