Annons

Boenden flyttas - trots stora protester

Växjö • Publicerad 6 februari 2019
Evelid.
Evelid.Foto: URBAN NILSSON

Hundratals har skrivit under protestlistor för att stoppa planerna på att lägga ner Ingelshov i Ingelstad och flytta äldreboendet Evelid, skriver Smålandsposten.

Men trots protesterna beslutade omsorgsnämnden i Växjö kommun att så ska bli fallet. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet röstade nej till förslag och Sverigedemokraterna ville ha en återremittering men Blågröna Växjö har majoritet.

Annons

– Man kan faktiskt tycka att det är okej att bli orolig, ledsen och arg och ändå förstå att vi måste ta det här beslutet, säger omsorgsnämndens ordförande Ulf Hedin (M) till Smålandsposten.

De som bor i särskilt boende på Evelid ska flytta från sina hem till andra boenden under 2019. Alla tillfälliga placeringar som korttidsplatser, växelvård och vård i livets slutskede ska placeras på Evelid istället.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons