Annons

Bolaget bygger 185 nya hyresrätter i Växjö

Växjö • Publicerad 27 juni 2021
K2A bygger 185 i de tre gröna huskropparna.
K2A bygger 185 i de tre gröna huskropparna.Foto: K2A/Reflex

Bostadsbolaget K2A Knaust & Andersson Fastigheter har beslutat om att bygga 185 hyresrätter på fastigheten Diskusen 2 i Arenastaden.

Det blir tre huskroppar med totalt 185 hyresbostäder och en total uthyrningsbar yta om 6 863 kvadratmeter. Byggnaderna kommer uppföras med trästomme och miljöcertifieras enligt Svanen.

Annons

– Diskusen 2 ligger i ett område som utvecklats i samarbete med kommunen och där vi tillsammans med övriga aktörer deltagit i detaljplaneutvecklingen med fokus på att bland annat bevara de naturvärden som finns i direkt anslutning till området och skapa kvarter där människan prioriteras före biltrafiken. Vi är det gröna fastighetsbolaget och kommer bygga miljövänligt i trä och andra miljövänliga material för att bidra till ett hållbart boende, säger Johan Knaust, vd på K2A, i ett uttalande.

Markarbeten kommer att påbörjas under sommaren 2021 med planerad inflyttning under första kvartalet 2023.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons