Annons

Bolaget investerar 74 miljoner

Växjö • Publicerad 12 september 2019
Foto: Olof Elfverson

Växjö Energi investerar 74 miljoner kronor i nya elmätare. De närmaste fem åren byts ungefär 36 000 mätare ut för att få till en effektivare energianvändning och skapa bättre möjligheter för småskalig elproduktion.

– Vi jobbar hela tiden med att öka leveranssäkerheten i våra elnät, och att skapa en hållbar utveckling i Växjöregionen. Mätarbytet är ett viktigt steg i denna utveckling då det bland annat gynnar småskalig elproduktion. Till exempel blir det lättare att installera solceller, säger Mats Lundin, affärsområdeschef för elnät på Växjö Energi.

Mätarbytet omfattar samtliga privat- och företagskunder i Växjö Energis nätområde. Installationen av de nya elmätarna startar under september 2019 och projektet kommer att pågå till och med hösten 2024. Senast den 1 januari 2025 ska de nya mätarna vara på plats.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons