Annons

Bolaget satsar och nyanställer

Växjö/Ljungby • Publicerad 19 oktober 2020
Foto: Pressbild

För snart tio år sedan startade Byggbolaget i Vetlanda, ett företag med byggservice och entreprenad som huvudområden. För någon månad sedan anställdes Stefan Åberg som regionansvarig Ljungby, Värnamo och Växjö där bolaget nu ska satsa.

– Vi vill bygga upp en egen enhet i Växjö, Värnamo och Ljungby. Det händer väldigt mycket här och vi har länge haft blicken mot Ljungby. Vi gör det här för att vara långsiktiga och bidra till både föreningsliv och samhället. För ett par år sedan byggde vi i Ljungby och nu har vi precis avslutat ett projekt med 93 lägenheter i kvarteret Idet på Campus i Växjö, säger Magnus Sjölyck, vd för Byggbolaget.

Magnus Sjölyck.
Magnus Sjölyck.Foto: Pressbild
Annons

Planen är att, under Stefan Åbergs ledning, bygga upp en ny organisation som sköter Byggbolagets projekt i regionen kring Växjö, Ljungby och Värnamo. Inom några år siktar de på att ha omkring 15 till 20 anställda.

– Jag har varit här en månad och trivs jättebra. Byggbolaget är ett företag som vill framåt och tänker lite utanför ramarna. Vi vill utvecklas och vara nära våra entreprenader. Det är viktigare än var exakt kontoret ligger. Vi vill självklart också ha in fler uppdrag, allt från villabyggnation till större projekt, säger Stefan Åberg.

De söker nu hantverkare men med tiden planeras också rekrytering av platschefer och arbetsledare.

– Det här blir en resa med att bygga upp en ny organisation, där alla medarbetare kommer att vara viktiga. Vi är självklart ödmjuka inför konjunkturen och vad vi gör i framtiden bygger på marknaden och satsningarna som görs. säger Magnus Sjölyck, som också berättar att de har projekt på gång i bland annat Ljungby.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons