Annons

Börsbolaget förvärvar företag i Växjö

Växjö • Publicerad 22 maj 2021
Sara Kimell, divisionschef för Energy inom Rejlers Sverige.
Sara Kimell, divisionschef för Energy inom Rejlers Sverige.Foto: Pressbild

Börsbolaget Rejlers, som grundades i Växjö, förvärvar konsultföretaget Kraftkon Sverige AB som är specialiserade inom elkraft.

Kraftkon är baserade i Växjö och har fem medarbetare.

Annons

– Genom förvärvet av Kraftkon stärker Rejlers sin redan starka position inom regionnätsstationer och kraftförsörjningsanläggningar. Vi vidareutvecklar nu Rejlers och Kraftkons nuvarande affär och blir en ännu mer komplett leverantör i en sektor med hög efterfrågan, säger Sara Kimell, divisionschef för Energy inom Rejlers Sverige.

Kraftkon grundades 2016 och erbjuder teknisk projektering, konstruktion, programmering och provning av elkraftanläggningar. Rejlers övertar Kraftkon Sverige AB sker den 1 juni 2021.

– Vi har mycket gemensamt med Rejlers och ser fram emot att bli en del av bolaget och företagskulturen, som har ett stort fokus på lärande och innovation. Nu får vi möjlighet att ytterligare utveckla vår verksamhet och samtidigt växa med ny kompetens och nya uppdrag, säger Pär Hultmark, vd på Kraftkon.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons