Annons

Börsbolaget i Växjö startar nytt företag

Växjö • Publicerad 27 februari 2021
Foto: Bjorn Mattisson bjornfotograf.se

Under coronaåret 2020 tappade Växjöföretaget JLT Mobile Computers drygt 20 procent av omsättningen. För att växa långsiktigt presenterar företaget, som främst varit inriktat på att utveckla stryktåliga datorer för industrier, hamnar och andra tuffa miljöer, nu ett nytt mjukvarubolag.

Under de närmsta åren ska JLT bygga upp en kompletterande affärsverksamhet och ett utvecklingsteam med gedigen kompetens inom mjukvara.

Annons

Det helägda dotterbolaget JLT Software Solutions ska driva företagets mjukvarusatsning under ledning av Andreas Nivard som blir vd för det nya bolaget.

– JLT:s ambition är att växa med lönsamhet snabbare än övriga marknaden. Vi följer en tillväxtstrategi där en av tre grundpelare är att skapa heltäckande lösningar med ett ökat tjänsteinnehåll. En nyckelkomponent i att skapa ett tjänsteerbjudande som är skalbart, är utvecklingen av flexibla mjukvarulösningar. Eftersom JLT:s nuvarande expertis främst ligger i hårdvaruutveckling är jag både stolt och glad att välkomna Andreas Nivard till JLT, som med sin gedigna erfarenhet från mjukvarubranschen kommer leda vår satsning, säger JLT:s vd Per Holmberg.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons