Annons

Börsbolaget köper företag

Växjö • Publicerad 23 februari 2021
Foto: Pressbild

Det Växjöbaserade börsbolaget Balco förvärvar Stora Fasad AB. Tillträdde skedde den 10 februari och förvärvet förväntas bidra positivt till vinst per aktie redan under 2021.

Köpeskillingen som reglerades kontant uppgår till 20 miljoner kronor, samt en rörlig tilläggsköpskilling som baseras på bolagets framtida utveckling åren 2021–2023 och utfaller under 2024. Balcos uppskattar att tilläggsköpeskillingen kan komma att uppgå till ungefär tio miljoner kronor.

Annons

– Förvärvet av Stora Fasad är i linje med Balcos tillväxtstrategi och med företagets ökade fokus på hållbarhet. Genom förvärvet stärker vi vår marknadsposition då vi kan erbjuda en totalentreprenad i projekt där både balkong- och fasadrenovering ingår, säger Kenneth Lundahl, vd och koncernchef för Balco Group, i en kommentar.

Stora Fasad kommer fortsatt att drivas av nuvarande ledning som ett helt fristående bolag inom Balco-koncernen. Christer Thane blir kvar som vd för företaget.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons