Annons

Bostadsministern invigde huset utanför Växjö

Publicerad 18 november 2020
Foto: Laszlo Mag

Förra veckan invigdes det visionära kretsloppshuset Circuitus 2.0 i Vikensved utanför Växjö. Under invigningen, som hölls digitalt, deltog finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund och Kronobergs landshövding Maria Arnholm. Dessutom medverkade Fiskarhedenvillans vd Gunnar Jönsson samt Simone Kreutzer Wesslund och Tommy Wesslund från Intressegrupp Passivhus Sverige.

Bakom byggnationen står ett internationellt projektteam med passivhusexperterna Simone Kreutzer Wesslund och Tommy Wesslund i spetsen.

Annons

"Circuitus 2.0 är en vision om framtidens hus som nu är förverkligad i Vikensved utanför Växjö. Detta innovativa passivhus förenar cirkulärt tänkande med höga krav på komfort, kvalitet och effektivitet. Husets ekologiska fotavtryck är minimalt i både tillverkning, byggnation och under husets livstid. Hållbara lösningar och material präglar Circuitus 2.0, som till stor del är återvinningsbart”, beskrivs huset.

Foto: Laszlo Mag

Laszlo

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons