Annons

Bostadspriserna går ner i Växjö

Växjö • Publicerad 30 januari 2021
Foto: Oscar Appelgren

Priserna på bostadsrätter i Växjö kommun har gått ner med två procent under de tre senaste månaderna, visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Mellan oktober och december såldes 215 bostadsrätter i Växjö kommun till ett genomsnitt på två miljoner kronor. Det är 18 fler än under samma period 2019.

Villapriserna i Växjö har gått ner med en procent. Mellan oktober och december såldes 90 villor i kommunen till ett genomsnittligt pris på 3,5 miljoner kronor.

I hela Kronobergs län noterades en prisnedgång på 7 procent när det kommer till bostadsrätter. Däremot ökar villapriserna i länet med fyra procent. I länet såldes 282 bostadsrätter för i snitt 1,8 miljoner kronor och 286 villor för i snitt 2,2 miljoner kronor mellan oktober och december.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons