Annons

Bostadsrätter planeras på Araby

Växjö • Publicerad 18 maj 2021

Tidigare har Växjöbostäders styrelse beslutat att ägarlägenheter ska byggas på Araby. Nu har bolaget tagit ett inriktningsbeslut att ta fram förutsättningar för bostadsrätter i området.

– Möjligheten att kunna äga sin bostad är viktig, liksom att få en chans att göra bostadskarriär. Det är aldrig bra att ett område ska domineras totalt av bara en boendeform och därför är jag glad att vi känner oss trygga i att bryta ny mark och öppna upp för fler upplåtelseformer vilket möjliggör ökat ägande och valfrihet för individer och för familjer i området, säger Växjöbostäders ordförande Rene Jaramillo (M).

Annons

Araby erbjuder idag endast hyresrätter och totalt är det ungefär 2 500 lägenheter, varav nästan hälften hyrs ut av Växjöbostäder. Genom att satsa på nya upplåtelseformer i området kan Växjöbostäder på sikt erbjuda 122 nya bostäder, 24 ägarlägenheter och 98 bostadsrätter, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi har en viktig roll och uppgift att fortsätta utveckla Araby genom nybyggnation och nya upplåtelseformer så att hela Växjö blir hållbart, kommenterar Maria Säterdal, vd för Växjöbostäder.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons