Annons

Bostadsrätter ska byggas på Araby

Växjö • Publicerad 22 september 2021
Foto: Växjöbostäder

I våras tog Växjöbostäder ett inriktningsbeslut att ta fram förutsättningar för bostadsrätter i området Araby i Växjö. Nu blir det verklighet.

På tisdag, den 28 september, tas det första spadtaget för 122 nya bostäder vid och intill mötesplatsen Tallgården. Det är 98 bostadsrätter och 24 ägarlägenheter.

Annons

– Växjöbostäder visar nu vägen och bidrar till att äntligen ge människor möjlighet att äga sin bostad i Araby, ett område med bara hyresrätter. Alla vet att en mångfald av boendeformer är en nyckel för att bygga staden och viktigt för områdets utveckling, säger René Jaramillo, ordförande i Växjöbostäder.

Det blir tre flervåningshus med bostadsrätter om 1-5 rum och kök och ägarlägenheter om 2-4 rum och kök. På den södra delen av fotbollsplanen placeras 52 bostadsrätter, fördelat på nio våningsplan. De 24 ägarlägenheterna fördelat på sex våningsplan, placeras på den norra delen av fotbollsplanen. Resterande 46 bostadsrätter ska byggas där den tidigare förskolan Tallhöjden ligger idag, lägenheterna är fördelade på åtta våningsplan.

– Det känns roligt och spännande att bygget nu startar igång. Vi som bostadsbolag har en viktig roll och uppgift att fortsätta utveckla Araby genom nybyggnation och nya upplåtelseformer så att hela Växjö blir hållbart, säger Maria Säterdal, vd för Växjöbostäder.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons