GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Bostadsrättspriserna i Kronoberg stiger näst mest i landet

     Kronoberg • Publicerad 14 oktober 2021
     Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
     Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
     Foto: Pressbild

     De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Kronoberg stigit med tio procent, vilket är näst mest i landet. Bara Norrbottens län har högre prisutveckling. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som analyserats av Länsförsäkringar.

     Sett till hela året 2021 har priserna på bostadsrätter i Kronoberg stigit med två procent, vilket tvärtom – är den lägsta prisutvecklingen i hela landet. Villapriserna har stigit med 14 procent under 2021 och med två procent det senaste kvartalet.

     Under det tredje kvartalet har priset för både bostadsrätter och villor ökat med 1 procent i riket som helhet.

     – Unga och ensamstående hade redan före pandemin svårt att ta sig in på bostadsmarknaden och har drabbats hårdast av den senaste tidens stora prisökningar. Pandemin borde ha setts som ett utmärkt tillfälle att skapa ett permanent undantag inom regelverket för amorteringar för dessa grupper. Men det finns fortfarande tid för regeringen och bostadsminister Märta Stenevi (MP) att ta sig an problemet innan kommande val, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.