Annons

Brand vid entré till restaurang

På natten till lördagen brann det i en restaurang i Braås. I samma byggnad finns även lägenheter.
– Vi tror att någon har försökt anlägga en brand i det här huset, säger Per Bergendahl, jourhavande förundersökningsledare.
Braås • Publicerad 30 december 2023 • Uppdaterad 31 december 2023
Foto: Carl Carlert

Larmet om brand vid Göths väg kom klockan 00.25. Räddningstjänsten ryckte ut.

– Framme på plats ser man lågor och påbörjar släckning. Man får ner lågorna, säger ledningsoperatören vid Räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge.

Annons

Det brann innanför entrédörren till restaurangen. Räddningstjänsten lyckades släcka branden och kontrollerade så att den inte spridit sig vidare på något sätt.

Ingen person ska ha skadats vid händelsen.

Polis åkte också till brandplatsen.

– Vi är där och inhämtar uppgifter och liknande, säger Per Bergendahl, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö, klockan 02.

Händelsen rubriceras som misstänkt mordbrand, berättar han:

– Vi tror att vi har en förklaring till hur branden uppstod, men det är ingen naturlig förklaring. Vi tror att någon har försökt anlägga en brand i det här huset.

Ingen person var misstänkt under lördagsförmiddagen, och polisen fortsätter sitt arbete under dagen med vanliga utredningsåtgärder, så som dörrknackning, berättar Viktor Grönqvist, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Foto: Carl Carlert

Här saknas innehåll

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons