Annons

Brandposten intill stora villabranden var ur funktion

Växjö • Publicerad 14 januari 2020
Foto: Carl Carlert

Det brann kraftigt i en villa på Folkungagatan i Växjö under sena måndagskvällen. I samband med branden upptäckte räddningstjänsten att den närmaste brandposten inte fungerade som den skulle.

– Vi hade med vår stora tankbil och därför blev det inte akut direkt. Men allting bygger på att vi har brandpostsystemet, säger Roger Petersson, som bland annat jobbar som avdelningschef för förebyggande brandskydd på Värends räddningstjänst, till Smålandsposten.

Annons

Just nu pågår ett arbete där Växjö kommun och Värends räddningstjänsten ser över standarden på kommunens brandposter. Frågan väcktes i samband med den stora branden i Sandsbro skola 2017.

– Vi har påbörjat arbetet med detta på Högstorp och Norra industriområdet, säger Steve Karlsson, va-chef på Växjö kommuns tekniska förvaltning, till Smålandsposten.

Arbetet med att se över brandposterna väntas ta fem år och sammanlagt ska drygt 1 700 brandposter kontrolleras.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons