Annons

Brist på influensavaccin – vårdpersonal stoppas

Kronoberg • Publicerad 17 november 2020
Foto: PÄR BÄCKSTRÖM

I väntan på ett vaccin mot covid-19 planeras för den ordinarie vaccineringen mot influensan. I år har intresset varit ovanligt stort. Det har lett till att det nu är brist på vaccin.

I ett pressmeddelande skriver Region Kronoberg att man prioriterar personer över 65 år. Vaccination av vårdpersonal stoppas tills vidare.

– Just nu pågår en inventering av kvarvarande vaccin i Region Kronoberg och en omfördelning kommer göras till vårdcentralerna, säger Lena Andersson Nazzal, primärvårds- och rehabchef.

Flera vårdcentraler har slut på vaccin och därför har de tvingats att avboka patienter som skulle vaccinera sig de kommande dagarna. Det kommer att komma en extra leverans, troligen i slutet av vecka 48. Den ska möjliggöra att fler i de prioriterade grupperna ska kunna vaccineras.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons