unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brist på influensavaccin – vårdpersonal stoppas

Foto: PÄR BÄCKSTRÖM

I väntan på ett vaccin mot covid-19 planeras för den ordinarie vaccineringen mot influensan. I år har intresset varit ovanligt stort. Det har lett till att det nu är brist på vaccin.

I ett pressmeddelande skriver Region Kronoberg att man prioriterar personer över 65 år. Vaccination av vårdpersonal stoppas tills vidare.

– Just nu pågår en inventering av kvarvarande vaccin i Region Kronoberg och en omfördelning kommer göras till vårdcentralerna, säger Lena Andersson Nazzal, primärvårds- och rehabchef.

Flera vårdcentraler har slut på vaccin och därför har de tvingats att avboka patienter som skulle vaccinera sig de kommande dagarna. Det kommer att komma en extra leverans, troligen i slutet av vecka 48. Den ska möjliggöra att fler i de prioriterade grupperna ska kunna vaccineras.