GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Brist på körskolelärare: ”Kan stå inför en allvarlig situation”

     Kronoberg • Publicerad 19 juli 2021 • Uppdaterad 19 juli 2021

     246 körskolelärare med B-behörighet saknas i Region Öst och Syd, där Kronobergs län ingår. Det visar siffror som Sveriges Trafikutbildares Riksförbund har tagit fram. Totalt i hela riket saknas över 700 trafikskolelärare.

     – Våra färska siffror visar att vi kan stå inför en allvarlig situation som i förlängningen kan slå hårt mot både den yrkesmässiga trafiken med transporter men också privatpersoners möjlighet att komma in i samhället och på arbetsmarknaden. Ett körkort är avgörande på så många sätt, skriver Christer Wickman, förbundssekreterare STR i ett pressmeddelande.

     Alexander JepsenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

     Läs mer