Annons

Brister i Det fria ordets hus – flytt planeras

Växjö • Publicerad 25 september 2019
Det fria ordets husFoto: Lennart Ernstsson

Kultur- och fritidsnämnden vill påskynda arbetet med en flytt av Det fria ordets hus i Växjö. Det finns brister i den nuvarande lokalen vad gäller publik verksamhet enligt den brand- och riskanalys som nyligen har genomförts.

- Vi vill så snabbt som möjligt kunna börja arbeta tillsammans med medarbetarna mot ett gemensamt mål vad gäller lokalfrågan. Vi fick precis fick veta att de nuvarande lokalerna inte är lämpliga för publika evenemang vad gäller brandskydd och då känns det än mer angeläget att hitta ett nytt hem för Det fria ordets hus, säger Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Annons

Vöfab och Växjö kommun har ansökt om dispens för att få fortsätta bedriva verksamhet i nuvarande lokaler till dess att nya lokaler har hittats.

– Om bedömningen blir att vi kan få dispens tills vi flyttar om några månader så berörs inte de inbokade evenemangen. Om bedömningen är att det inte ska ges dispens, kommer vi att boka om höstens arrangemang till andra lokaler. Säkerheten går naturligtvis först, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Nya lokaler kan bli i Utvandrarnas hus efter att Musica Vitae har lämnat lokalerna där men ingenting är klart.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons