Annons

Brister när djur fördes till slakt

Kronoberg • Publicerad 29 juni 2018
Foto: Tomas Löwemo

Länsstyrelsen Kronoberg har som mål att göra tio kontroller av djurtransporter i länet varje år. Trots det genomfördes endast en förra året.

Under kontrollerna ska länsstyrelsen, enligt djurskyddslagen, kontrollera att djur som förs till slakt skonas från onödigt lidande. Enligt P4 Kronoberg har man hittat brister i två av de kontroller som genomförts de senaste 1,5 åren. Då ska djur, som fraktats från Gotland till Lammhult, ha transporterats under för lång tid.

I ett mail till P4 Kronoberg från HK Scan, som köper in djuren, beklagar man transporttiden i de två fallen. Man har, efter att problemet uppdagats, sett över planeringen och logistiken och därefter inte överskridit transporttiderna från Gotland. HK Scan planerar även att avsluta större delen av hämtningar av slaktdjur från Gotland efter sommaren.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons