Annons

Bröt handleden när hund gick till attack

Växjö • Publicerad 1 oktober 2018
Genrebild
GenrebildFoto: Olof Elfversson

En dag i september tog Karin Gullbrand en morgonpromenad tillsammans med sin dvärgpincher Eros. På turen mötte de en kvinna som var ute och gick med en barnvagn och en större hund.

Hundarna hamnade i bråk och hon som var ute med den mötande hunden klarade inte av att hålla emot.

Annons

– Den högg min hund över nacken, lyfte upp den och Eros bara skrek. Jag fick panik, berättar Karin Gullbrand, fortfarande uppskakad och rejält skadad sedan det hände i början på september, till Smålandsposten.

Gullbrand föll till marken och bröt handleden. Till slut lyckades den andra kvinnan att skilja hundarna åt men strax efter kom en ny attack från den mötande hunden. Händelsen är polisanmäld men utredningen är nedlagd.

Eros fick tas till Växjö djursjukhus och kostnaden där uppgick till 3 500 kronor. Gullbrand vill ha hjälp med kostnaden av ägaren till den andra hunden och ärendet ligger nu för prövning hos länsstyrelsen.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons