Annons

Brott vid olyckor på riksväg

Växjö • Publicerad 11 juni 2018
Foto: Carl Carlert

Under söndagseftermiddagen inträffade en singelolycka och en vansinnesfärd på riksväg 27. Enligt polisens initiala uppgifter ska flera bilar ha mött en bil som kört på fel sida av vägen och bilarna fick väja för att inte bli påkörda. Polisen uppgav först att singelolyckan och vansinnesfärden var samma händelse men senare visade det sig att de inte hade något med varandra att göra.

Vid den första olyckan, som inträffade strax norr om Ingelstad, ska ha en kvinna i 60-årsåldern ha kört av vägen ut på en åker. Enligt Smålandsposten ska hon ha varit trött i samband med körningen och kvinnan misstänks för vårdslöshet i trafiken.

Annons

Vansinnesfärden ska ha skett ungefär samtidigt i höjd med Bramstorp. En bil ska ha varit nära att frontalkrocka med minst en mötande bil. Det ska ha skett en lättare sammanstötning. En man i 35-årsåldern är nu misstänkt för beteendebrott i trafiken.

– Där har vi alltså en man som uppger att han tappar koncentrationen på vägen för ett ögonblick, han ska titta på något hus och upptäcker sedan att han kört över på fel sida, säger jourhavande förundersökningsledare Emir Bajric i Växjö till Smålandsposten.

FOTO: Carl Carlert

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons