Annons

Brottsnätverk kan ligga bakom bilstölderna

Växjö • Publicerad 24 augusti 2019
.
.Foto: Lena Gunnarsson

I början av augusti stals två olika Tesla-bilar i Ljungby och under sommaren har sammanlagt elva Teslor anmälts stulna i Sydsverige och på västkusten. En av bilarna spårades till en adress i Växjö men hittades aldrig då någon hade kopplat ur bilens gps.

Enligt Smålandsposten riktar polisen sina misstankar mot internationella brottsnätverk.

Annons

– Det här handlar sannolikt om välorganiserade internationella brottsnätverk som är svåra att komma åt, säger godsspanare Carl Tobiazon vid polisen i Växjö till Smålandsposten.

Den dyraste av de bilar som försvunnit från Ljungby värderas till 1,2 miljoner kronor.

– Vi har inga spår efter bilarna. Som stölderna har gått till och då alla nycklar finns kvar verkar det vara en så kallad reläattack. Det innebär att tjuvarna fjärrstyr bilägarens nyckel som finns i bostaden med ett avancerat elektroniskt instrument och på så vis luras bilen att tro att nyckeln är i närheten, säger Carl Tobiazon till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons