Annons

Brutal gängmisshandel i centrala Växjö – stampades i ansiktet

Växjö • Publicerad 22 mars 2021
.
.Foto: Staffan Lindbom

Två unga Växjöbor åtalas efter en brutal gängmisshandel i Växjö centrum. I oktober förra återuppstod ett bråk mellan ett ungt par och ett ungdomsgäng som befann sig på Norra Järnvägsgatan.

Mannen i paret har uppgett att han först blev omringad av 7-8 ungdomar och att det strax därefter befann sig ett 15-tal personer runt honom. Han fick ta emot knytnävslag och när han föll till marken fortsatte gängmisshandeln genom slag och sparkar i ansiktet. Flickvännen försökte skydda sin pojkvän genom att lägga sig över honom på marken men fick själv ta emot sparkar och har uppgett att hon blev stampad i ansiktet, skriver Smålandsposten.

Annons

Det utsatta paret fick föras med ambulans till Växjö lasarett men de klarade sig utan allvarliga skador. De kunde peka ut två ungdomar, 17 och 18 år gamla, för polisen. Den utpekade duon har åtalats vid Växjö tingsrätt misstänkta för grov misshandel av mannen och misshandel av normalgraden av kvinnan, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons