Annons

Busschaufför attackerades i Växjö - polisen utreder

Växjö • Publicerad 22 augusti 2018
Polisen.
Polisen.Foto: Mattias Mattisson

Den 19 maj attackerades en busschaufför vid resecentrum i centrala Växjö. Han ska innan dess ha hamnat i konflikt med en resenär, som nekades att stiga på med barnvagn eftersom bussen var full. Hon ska då ha sparkad på biljettautomaten.

När chauffören kom tillbaka till busshållplatsen på sin runda stod kvinnan kvar men för att undvika ytterligare konflikt körde mannen förbi henne. Vid resecentrum eskalerade konflikten då kvinnan tillsammans med en man gick till attack mot chauffören så fort dörrarna öppnades, skriver Smålandsposten.

Annons

Polisen har begärt att Länstrafiken ska lämna ut en övervakningsfilm men de har inte lämnat ut materialet.

Chauffören ska dock själv ha spelat in den första delen av konflikten, vilket kan leda till att paret kan identifieras och att utredningen kan fortsätta. Händelsen rubriceras som förgripelse mot tjänsteman, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons